Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

Από την σημερινή εκδήλωση
Η 30η Σεπτέμβρη είναι καθιερωμένη ως "Ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών".


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της επετείου στην πόλη του Δήμου Λεβαδέων περιλαμβάνει:

- Γενικό σημαιοστολισμό από 8:00 π.μ. έως δύση του ηλίου.
-Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και εκφώνηση ομιλίας
-Απόδοση τιμών:
     9:45 Άφιξη και απόδοση τιμών από Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λεβαδέων
     9:50 τέλος προσέλευσης διαφόρων αρχών
     9:55 τέλος προσέλευσης επισήμων
    10:00 Δοξολογία - Ομιλία
    10:15 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων (Πλατεία Αθ. Διάκου), κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση Εθνικού ύμνου
Από την περυσινή εκδήλωση

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Επέτειος της μάχης της Πέτρας.



Γιορτάστηκε σήμερα στην Ιερά μονή Αγίου Νικολάου στον Υψηλάντη Βοιωτίας η επέτειος της τελευταίας μάχης του απελευθερωτικού αγώνα του 1821. Πλήθος ποντιακών συλλόγων τοπικοί άρχοντες, σχολεία στρατιωτικοί και η φιλαρμονική του δήμου Λεβαδέων έδωσαν το παρόν και τίμησαν ο καθένας με τον τρόπο του την επέτειο αυτή η οποία είναι λίγο πολύ υποτιμημένη.



Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Επέτειος Μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου εορτάστηκε η μνήμη για την Μικρασιατική καταστροφή στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα στον Συνοικισμό Λιβαδειάς.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον Μνημίο των  Μικρασιατών στην αντίστοιχη πλατεία.

Η φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων  απαίδωσε τιμές και αυτή όπως κάθε χρόνο.




Οι φωτογραφίες είναι από το Viotia.blog.

Εορτασμός επετείου "Μάχη της Πέτρας"

Την ερχόμενη Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2011 η φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων θα αποδόσει τιμές κατά τον εορτασμό της επετείου της τελευταίας μάχης της επανάστασης του 1821 στην Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Υψηλάντη Βοιωτίας. Μια  αναδρόμή στην ιστορική αυτή μάχη μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Την εκδήλωση την οργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων.

Πρόγραμμα.
11.00π.μ. Πέρας παρατάξεως τμημάτων
11.15π.μ. Πέρας προσελεύσεως προσκεκλημένων
11.25π.μ. Πέρας προσελεύσεως επισήμων
11.30π.μ. Δοξολογία, Επιμνημόσυνη δέηση, Ομιλία, Κατάθεση στεφάνων, Τήρηση ενός λεπτού σιγής, Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
12.30μ.μ. Λήξη τελετής
13.00μ.μ. Ακολουθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Υψηλάντη αφιερωμένη στον εορτασμό του σημαντικού αυτού ιστορικού γεγονότος.



Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου για την λήξη των Τροφωνίων 2011


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ                                                                        ΛΙΒΑΔΕΙΑ 19/09/2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις των Τροφωνίων, οι οποίες αποτελούν πολιτιστικό θεσμό για την πόλη της Λιβαδειάς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Στις φετινές εκδηλώσεις καταβλήθηκε προσπάθεια να συμπεριληφθούν μουσικές παραστάσεις καταξιωμένων ελλήνων τραγουδιστών, πλήθος θεατρικών παραστάσεων τόσο από θεατρικές ομάδες γνωστών θιάσων όσο και η ανάδειξη της σημαντικής δουλειάς των τοπικών θεατρικών ομάδων, αλλά και το μεράκι και η αγάπη για τον πολιτισμό από τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας. Επίσης, σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους διοργανώθηκαν βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική παράδοση και την παραδοσιακή μουσική. Οι μουσικές εκδηλώσεις εμπλουτίστηκαν με τη συμμετοχή φιλαρμονικών ορχηστρών και χορωδιών που μας ταξίδευσαν σε μαγικούς μουσικούς τόπους. Στις εκδηλώσεις συμπεριλήφθησαν παραστάσεις για τους μικρούς μας φίλους με αφηγήσεις παραμυθιών και παραστάσεις θεάτρου σκιών όχι μόνο στη Λιβαδειά, αλλά και στον Άγιο Γεώργιο, τη Δαύλεια και το Κυριάκι. Τέλος, στο πλαίσιο των Τροφωνίων παρουσιάστηκε η δουλειά ντόπιων καλλιτεχνών στους εκθεσιακούς χώρους της πόλης και διοργανώθηκε τουρνουά αντισφαίρισης στα δημοτικά γήπεδα στην «Τουρκοπούλα».

Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς όλες και όλους τους Λιβαδείτες που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, ο αριθμός των οποίων έφθασε περίπου τα 11.500 άτομα. Η συμμετοχή τους αυτή, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, αλλά και μας δεσμεύει για να εργαστούμε πιο εντατικά για να μπορέσουμε και του χρόνου να διοργανώσουμε εκδηλώσεις που να στηρίζουν τον πολιτισμό και τις τέχνες.
Καταλήγοντας θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες ότι το κόστος για τη διοργάνωση των Τροφωνίων, που βάρυναν τον Δήμο, ανήλθε περίπου στο ποσό των 14.000 ευρώ, καταδεικνύοντας ότι με σωστή διαχείριση και προσωπικό ζήλο ακόμη και σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, με περιορισμένους οικονομικούς πόρους, μπορούν να διοργανωθούν πολυάριθμες ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, και πάλι όλοι μαζί, να γίνουμε συνοδοιπόροι στους δρόμους του πολιτισμού.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Τροφώνια 2011


Για άλλη μια χρονιά στα πλαίσια των Τροφωνίων πραγματοποιήθηκε Φεστιβάλ Φιλαρμονικών. Φέτος φιλοξενήσαμε την φιλαρμονική του δήμου Ιτέας. Δυστυχώς ήταν στο πρόγραμμα να συμμετάσχει και η "Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας" αλλά τεχνικοί λόγοι μας στέρησαν αυτή την φανταστική φιλαρμονική.
 Όπως συνηθίζετε την αυλαία την ανοίγει ο φιλοξενούμενος και έτσι ξεκίνησε η φιλαρμονική της Ιτέας.

 

Μια νεανική μπάντα με πρωτεργάτη τον δραστήριο αρχιμουσικό της  κ. Στέργιο Χατζή έχει πλούσια συναυλιακή παρουσία στην Φωκίδα και όχι μόνο. Την θαυμάσαμε φέτος και στην πόλη μας. Για την μοναδική αυτή εμφάνιση της μπάντας αυτής μπορείτε να διαβάσετε και στον blog της εδώ, εδώ και εδώ.


Στην συνέχεια εμφανίστηκε η γνώριμη σε όλους τους Λιβαδίτες ορχήστρα του δήμου Λεβαδέων. Μέ ένα ανάμικτο πρόγραμμα που περιλάμβανε κλασικά κομμάτια (Hungarian Dance), δημοτικά τραγούδια (καραγκούνα και σαράντα παλικάρια)  μέχρι και pasodobles (macarenas) χάρισε κέφι στους παρευρισκόμενους φίλους και γνωστούς των μελών μας.








Ένα τεχνικό πρόβλημα στην κάμερα που βιντεοσκοπούσε την συναυλία στερεί από το blog ένα βίντεο για να ακούσετε όσοι δεν παρευρεθήκατε εκείνη την βραδιά στην κεντρική πλατεία.

Η υπέροχη αυτή βραδιά έκλεισε μουσικά με ένα δημοτικό τραγούδι ύμνο για την πόλη μας, τα "σαράντα παλικάρια" που το εκτέλεσαν από κοινού και οι δύο μπάντες.


Ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Παπαγγελής τίμησε με ανθοδέσμες τον αρχιμουσικό της Ιτέας κ. Στέργιο Χατζή όσο και τον αρχιμουσικό τους φιλαρμονικής του δήμου μας. κ. Γιώργο Κοσμίδη για την εξαντλητική δουλειά που κάνουν για να παρουσιάζουν τέτοιες βραδιές.


Ο δήμος  στην συνέχεια παρέθεσε γεύμα στις μπάντες σε γνωστή ταβέρνα της Λιβαδειάς. Την βραδιά παρακολούθησε από κοντά και Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής Δήμου Σκιάθου και Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιμουσικών κ. Στάθης Αρβανίτης.