Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα



Από νωρίς το πρωί η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων γέμισε το κέντρο αλλά και τις γειτονιές της Λιβαδειάς με τις μελωδίες των πρωτοχρονιάτικων καλάντων.
Στο τέλος ενωμένα και τα δύο τμήματα διέσχισαν τον πεζόδρομο (Μπουφίδου) στο κέντρο της πόλης παίζοντας ακόμα πιο μελωδικά τα Τρίγωνα Κάλαντα, Πάει ο παλιός ο χρόνος, Κάλαντα πρωτοχρονιάς.
 


Επισκεφτήκαμε από κοντά την "Αγία Ταβιθά" όπου μας υποδέχτηκαν τα μικρά κοριτσάκια του ιδρύματος τραγουδώντας, εναλλάξ με τα δικά μας κάλαντα, κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τελειώνοντας το μελωδικό μας ταξίδι επισκεφτήκαμε τον Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας στο Ενοριακό κέντρο της Μητροπόλεως (Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου) όπου του παίξαμε και του ευχηθήκατε και μας ευχήθηκε "Καλή Χρονιά".

Για όσους δεν συναντήσαμε και δεν μας συνάντησαν τους ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα

Σήμερα το πρωί η Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων επισκέφτηκε , όπως συνηθίζετε παραμονή Χριστουγέννων,τον Δήμαρχο Λεβαδέων στο γραφείο του, για να του ευχηθεί και να του παίξει τα κάλαντα των Χριστουγέννων και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.


Ο κ. Παπαγγελής μας ευχήθηκε τα καλύτερα για εμάς και τις οικογένειες μας και μας ευχαρίστησε για το πολιτιστικό έργο που παρουσιάζει η Φιλαρμονική τόσο στην πόλη της λιβαδειάς όσο και στους νέους οικισμούς του διευρυμένου πλέον δήμου Λεβαδέων.

Να ευχηθούμε  και σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα με υγεία.

Όσο για τις ευχές μας και τα κάλαντα του νέου έτους θα σας τα πούμε από κοντά τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις γειτονιές της. Σίγουρα κάπου θα μας πετύχετε και κάπου θα μας ακούσετε.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία ΑΠΟΔΗΛ

Κάντε κλικ για μεγέθυνση
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων και η Μεικτή Τετράφωνη Χορωδία εντυπωσίασε στην Χριστουγεννιάτικη συναυλία που διοργάνωσε ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Λεβαδέων (AΠOΔHΛ) την Τετάρτη στην κατάμεστη αίθουσα «Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση» της Εστίας Μητέρας, Κορύνης & Ιερολοχιτών στην Λιβαδειά.
Στη συναυλία υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώγρου Kοσμίδη ακούστηκαν ορχηστρικά κομμάτια και χορωδιακά των Mίκη Θεοδωράκη, Μάνου Xατζηδάκη, Γιάννη Mαρκόπουλου, Μάνου Λοΐζου καθώς και Χριστιανική μουσική στο πνεύμα της εορταστικής περιόδου.
Ακούστηκαν με την σειρά τα κομμάτια:

1) Τρίγωνα κάλαντα
2) Άγια Νύχτα
3) Εισαγωγή
4) Choral 8
5) Adeste Fideles (Ελάτε Πιστοί)
6) Δώδεκα Μαντολίνα
7) Χαρταετοί
8) Νύχτα μαγική
9) Χαίρε Μαρία
10) Ένας κόμπος η χαρά μου
11) Ήσουνα παράπονο
12) Όνειρο παιδιών της γειτονιάς
13) Η Απουσία
14) Παναγία
14) Χρυσοπράσινο φύλλο
15) Μαργαρίτα Μαγιοπούλα
16) Ποιός πληρώνει τον βαρκάρη

Αξιοσημείωτο ήταν το τραγούδι «H Απουσία» με τους στίχους του αείμνηστου Δημάρχου Λιβαδειάς Γιάννη Περγαντά, πατέρα του Περιφερειάρχη μας κ.Κλέαρχου Περγαντά, μελοποιημένο από τον κ. Kοσμίδη.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Άρια Aγάτσα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λεβαδέων Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης, πρόεδροι φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.
Από τον AΠOΔHΛ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Γεώργιος Καραμάνης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Παλαμίδας.



Ευχαριστούμε όλους όσους παρεβρέθησαν κοντά μας αλλά και όλους όσουν βοηθούν και στηρίζουν με τον τρόπο τους την Φιλαρμονική Ορχήστρα.







Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία


    Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Λεβαδέων σας προσκαλεί στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της (Φιλαρμονικής) Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής και της Μικτής Τετραφωνικής Χορωδίας μας υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Γεωργίου Κοσμίδη,

την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 8:30 μ.μ.
στην αίθουσα της Εστίας Μητέρας (Κορύνης και Ιερολοχιτών)

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Η αφίσα της συναυλίας

Έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Χθες το βράδυ (Παρασκευή 16/12) στις 19:00 η Λιβαδειά ντύθηκε και φωτιστικέ χριστουγεννιάτικα. Θα μπορούσε αυτό να γίνει χωρίς μουσική υπόκρουση; Μα φυσικά και όχι. Για αυτό και Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Λεβαδέων έδωσε το παρόν παίζοντας κάλαντα και διάφορα χριστουγεννιάτικα κομμάτια.



Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από το studio HELEN.

Και φυσικά δεν θα είναι μόνο η χθεσινοβραδινή εμφάνιση της μέσα στις γιορτές. Την Τετάρτη έχουμε την χριστουγεννιάτικη συναυλία μας και την παραμονή της πρωτοχρονιά περιδιαβαίνοντας το κέντρο αλλά και τις συνοικίες της Λιβαδειάς θα παίξει τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα συμμετάσχει και αυτή, όπως κάνει άλλωστε σε κάθε εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης μας.
Θα είναι παρόν κατά την έναρξη των εκδηλώσεων σήμερα στις 19:00 στην κεντρική πλατεία παίζοντας τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.







Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Πρόσκληση για τον εορτασμό των Θεοφανίων

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας λειτουργώντας έγκαιρα μας προσκαλεί στον εορτασμό των Θεοφανίων στις πηγές της Έρκυνας.




Η Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων όπως κάνει άλλωστε δεκαετίες τώρα θα δώσει το παρόν στον λαμπρό εορτασμό των Θεοφανίων.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Άγιος Νικόλαος Λαφυστίου


Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, μετά το πέρας της αρχιερατικής θείας λειτουργίας, παρουσία του Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδέων και της δημοτικής αρχής του δήμου Λεβαδέων, τελέστηκε λιτανεία και περιφορά της εικόνας του πολιούχου του Λαφυστίου Αγίου Νικολάου στους δρόμους του οικισμού.






Η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Λεβαδέων παρούσα και φέτος στην λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου στον όμορφο γειτονικό οικισμό.