Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Παρέλαση 25ης Μαρτίου


Το μέλλον της φιλαρμονικής

Σε ένα περίεργο κλίμα αγανάκτησης σε όλα τα επίπεδα εορτάστηκε φέτος ή επέτειος της έναρξης της επανάστασης του 1821. Μια επανάσταση κατά μιας καταπίεσης εθνικής και προπάντων κοινωνικής.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας κατέβηκαν ο καθένας για τον δικό του λόγο. Μερικοί λόγοι και εκφράσεις μάλιστα θεωρήθηκαν απαγορευμένοι να εκφραστούν και μάλιστα λογοκρίθηκαν λοβοτομήθηκαν και συλλήφθηκαν.


3 φωτογραφίες από το studio HELEN.
Μπροστά από την μπάντα παρέλασε και το μέλλον της ιστορικής φιλαρμονικής της πόλης μας. Σε λίγο καιρό θα τα θαυμάζετε αυτά και πολλά άλλα παιδάκια μέσα από την μπάντα.




Ευχόμαστε ότι δεν θα ξαναζήσουμε τέτοιες επετείους με τέτοια αστυνομοκρατία, κρυφή ή φανερή, δικαιολογημένη και αδικαιολόγητη. Δεν τιμάει την πατρίδα μας ειδικά όταν την τιμάμε.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Κατάθεση στεφάνων για την 25η Μαρτίου από την Εκπαίδευση

Σήμερα το πρωί, με αφορμή την επαίτιο της επάναστασης του 1821, η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση της πόλης μας, κατέθεσε στεφάνους στο μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Αθ. Διάκου (Μητροπόλεως)

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Σήμερα (21/3) γιορτάζετε ανά την υφήλιο η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Με την πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς και των διευθύνσεων των 1ου, 2ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί,εκδήλωση στο κτήριο του Μορφωτικού Συλλόγου (Στέγη Σ. Σταθά) αφιερωμένη στην ποίηση.

Απαγγέλθηκαν ποιήματα από μαθητές και ακολούθως η Φιλαρμονική Ορχίστρα Λιβαδειάς και η μαθητική χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου γέμισαν μουσικά την εκδήλωση.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη του 4ου Δημοτικού στη Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων

Αναδημοσίευση από το Ελικώνιο: Επίσκεψη στη Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων:  

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 τα παιδια της Δ1 και Ε1 σχολείου μας επισκεφτήκαμε τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων. Μας συνόδευσαν η κ. Αγραφιώτου Λουκία, η μουσικός μας και οι δάσκαλοί μας, κ. Γκίνη Θεοδώρα, ο κ. Παρτάλης Στέφανος και η Διευθύντρια του σχολείου, Νιαβή Βασιλική.
Εκεί μας καλοδέχτηκε ο μαέστρος κ. Κοσμίδης και ένα από τα μέλη της Φιλαρμονικής, ο κ
.Εβρίμ Γιλμάζ. Ο κ. Κοσμίδης μας μίλησε για τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων. Μας είπε πόσα είναι τα μέλη της, μας έδειξε όλα τα όργανα, πνευστά και κρουστά, τα οποία ο κ. Γιλμάζ δοκίμαζε κάποια από αυτά και έτσι ακούγαμε τον ήχο τους.Μας είπε με ποια σειρά μπαίνουν τα όργανα και για ποιο λόγο και ότι αυτή η σειρά δεν είναι σταθερή αλλά κάθε φορά μπορεί να είναι διαφορετική.
Έγιναν πολλές ερωτήσεις από εμάς τα παιδιά αλλά και από τους δασκάλους μας στις οποίες ο κ. Κοσμίδης πρόθυμα μας απαντούσε με απλά και κατανοητά λόγια. Δεν ήταν λίγα τα παιδιά που έδειξαν το ενδιαφέρον τους για να πάνε στη Φιλαρμονική και για αυτό ρώτησαν να μάθουν ποιες είναι οι ενέργειες που χρειάζεται να κάνουν.