Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

3ο Φεστιβάλ Χορωδιών - Τροφώνια 2012

Στην κατάμεστη αίθουσα «Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση» του ιδρύματος της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου το 3ο φεστιβάλ χορωδιών στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων Τροφωνία 2012.
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών το φεστιβάλ έγινε τελικά σε κλειστό χώρο και όχι στην Κεντρική Πλατεία όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.


Την εκδήλωση την άνοιξε η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεβαδέων με πέντε κομματια μεγάλων συνθετών του ελληνικού πενταγράμμου:

3o φεστιβάλ χορωδιών from FilarmLevadia on Vimeo.

  1. Στην γειτονιά των αγγέλων -Χαρταετοί (Μίκης Θεοδωράκης)
  2. Δώδεκα μαντολίνα (Μίμης Πλέσσας)
  3. Τσάμικος (Μάνος Χατζιδάκης)
  4. Δέκα παλικάρια (Μάνος Λοίζος)
  5. Το ναυτάκι (Γιώργος Ζαμπέτας)
 Στην συνέχεια οι πρωταγωνιστές τους φεστιβάλ ανέλαβαν έργο. Τέσσερις καταπληκτικές χορωδίες με εμπειρία παραστάσεων ανά την Ελλάδα και όχι μόνο μάγεψαν την αίθουσα. Πρώτη ανέβηκε στην σκηνή η χορωδία Λιβαδειάς "Έρκυνα" με μαέστρο τον κ. Τοντόρ Καμπατσίεφ. Στο πιάνο η κα Κατερίνα Μπότση.



nikon 186 from FilarmLevadia on Vimeo.

Δεύτερη ήταν η Μικτή Χορωδία Δημοτικού Οργανισμού Θήβας με μαέστρο τον κ. Σπύρο Θεοδώρου. Στο πιάνο ο κ. Κωνσταντίνος Δέδες.


nikon 195 from FilarmLevadia on Vimeo.


Στην συνέχεια το παρόν έδωσε η Χορωδία Ομίλου Παράδοσης Λαογραφίας Καμμένων Βούρλων με μαέστρο τον κ.Αντώνη Μπαλή. Στο πιάνο ο κ. Ηρακλής Σταυρακούδης.



nikon 199 from FilarmLevadia on Vimeo.

Την υπέροχη βραδιά έκλεισε η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς με μαέστρο τον κ. Γιώργο Κοσμίδη. Στο πιάνο η Μαρία Σανιδά, που είναι και μέλος της Φιλαρμονικής.


Ευχόμαστε καλές επιτυχίες στις χορωδίες και γενικώς σε κάθε πολιτιστική προσπάθεια του Δήμου Λεβαδέων.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου