Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Τροφώνια 2011


Για άλλη μια χρονιά στα πλαίσια των Τροφωνίων πραγματοποιήθηκε Φεστιβάλ Φιλαρμονικών. Φέτος φιλοξενήσαμε την φιλαρμονική του δήμου Ιτέας. Δυστυχώς ήταν στο πρόγραμμα να συμμετάσχει και η "Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας" αλλά τεχνικοί λόγοι μας στέρησαν αυτή την φανταστική φιλαρμονική.
 Όπως συνηθίζετε την αυλαία την ανοίγει ο φιλοξενούμενος και έτσι ξεκίνησε η φιλαρμονική της Ιτέας.

 

Μια νεανική μπάντα με πρωτεργάτη τον δραστήριο αρχιμουσικό της  κ. Στέργιο Χατζή έχει πλούσια συναυλιακή παρουσία στην Φωκίδα και όχι μόνο. Την θαυμάσαμε φέτος και στην πόλη μας. Για την μοναδική αυτή εμφάνιση της μπάντας αυτής μπορείτε να διαβάσετε και στον blog της εδώ, εδώ και εδώ.


Στην συνέχεια εμφανίστηκε η γνώριμη σε όλους τους Λιβαδίτες ορχήστρα του δήμου Λεβαδέων. Μέ ένα ανάμικτο πρόγραμμα που περιλάμβανε κλασικά κομμάτια (Hungarian Dance), δημοτικά τραγούδια (καραγκούνα και σαράντα παλικάρια)  μέχρι και pasodobles (macarenas) χάρισε κέφι στους παρευρισκόμενους φίλους και γνωστούς των μελών μας.








Ένα τεχνικό πρόβλημα στην κάμερα που βιντεοσκοπούσε την συναυλία στερεί από το blog ένα βίντεο για να ακούσετε όσοι δεν παρευρεθήκατε εκείνη την βραδιά στην κεντρική πλατεία.

Η υπέροχη αυτή βραδιά έκλεισε μουσικά με ένα δημοτικό τραγούδι ύμνο για την πόλη μας, τα "σαράντα παλικάρια" που το εκτέλεσαν από κοινού και οι δύο μπάντες.


Ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Παπαγγελής τίμησε με ανθοδέσμες τον αρχιμουσικό της Ιτέας κ. Στέργιο Χατζή όσο και τον αρχιμουσικό τους φιλαρμονικής του δήμου μας. κ. Γιώργο Κοσμίδη για την εξαντλητική δουλειά που κάνουν για να παρουσιάζουν τέτοιες βραδιές.


Ο δήμος  στην συνέχεια παρέθεσε γεύμα στις μπάντες σε γνωστή ταβέρνα της Λιβαδειάς. Την βραδιά παρακολούθησε από κοντά και Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής Δήμου Σκιάθου και Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιμουσικών κ. Στάθης Αρβανίτης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου